‘Prachtig om lopers naar een bepaalde tijd te laten lopen!’

Gepubliceerd door Jacques Kusters op

Mijn voorbereidingen voor 13 mei zijn half januari gestart. Mijn schema is het Runnersworld schema voor 3 x per week marathon gevorderden. Dat bevalt goed. Geen druk van 4 x en als ik bij mijn club, Groningen Atletiek train streep ik een passende training weg.

Ik zie je denken, Groningen? Hoe kom je dan in Tilburg terecht?
Enkele jaren geleden kwam ik door de Meeús Runclub in het bezit van een startbewijs voor de 10 km van de Tilburg Ten Miles.

Ik was meteen verkocht. Wat een sfeer hangt er in deze stad, geweldig. Daarnaast is Tilburg de stad van mijn loopmaatje. Ik kom elk jaar de TTM lopen. Als noordeling uit Hoogezand, is Tilburg een eindje weg dus ik boek altijd een hotel en maak er een leuk weekendje weg van.

Toen ik hoorde dat er een marathon zou komen was ik gelijk om. Daar zou ik bij willen zijn.

Alleen viel het allemaal een beetje ongelukkig. Ik zou  dan in 50 dagen drie grote lopen doen. De 60 km van Texel, de Marathon Tilburg en de Roparun. Omdat ik ze alledrie heel graag wilde lopen was mijn missie heel blijven en genieten.

‘Ik liep van kontje naar kontje’

Toen marathondag dichterbij kwam, werden de temperaturen steeds hoger. Het was een prachtparcours maar die hoge temperatuur deed menig loper zich afvragen of het wel verstandig was om te lopen.

Mijn geheim was zorgen dat je nat blijft en veel drinken. Ik heb genoten, zeker bij het 28 km punt. Daar waar ik anders altijd inkak, kreeg ik deze keer vleugels.  Ik liep zo van “kontje naar kontje”, dat is een andere omschrijving voor inhalen.

De warmte was geen enkel probleem dit keer en daarom genot ik er ook super van. Liep met een leuk groepje en later met 1 loper verder.

Geen pr, ik wilde me gezien het weer niet kapot lopen, maar gelijk besloten na de finish dat ik er in 2018 weer bij zou zijn.

Dit jaar heb ik me weer aangemeld. Niet als deelnemer, maar als pacer op de hele voor 4.15 uur.

Prachtig om lopers naar een bepaalde tijd te laten lopen, dat is voor mij de andere kant van lopen. Knallen is leuk maar ook dit is super om te doen.

Na Marathon Tilburg ga ik in september mijn 3e 50 km run lopen. En op 11/11 hoop ik mijn 11e marathon te lopen, in Athene! Maar eerst Tilburg, aanstaande zondag.

Zaterdag de 12e komen  we aan in het super gezellige Tilburg, lekker relaxed naar de start.

We zullen zien hoe het loopt, ik heb er in ieder geval zin in. En de weersverwachting is prima.

Tot 13 mei aan de start.

Ria Lasker

Door blessures zijn een aantal pacers uitgevallen. Wil jij samen met Ria pacer zijn voor de 4.15 uur?  Of voor de 3.30 uur? Kijk eens op de pacerpagina. Ook voor de halve marathon zoeken we nog paar pacers.

 

Categorieën: Eregalerij