“Mijn eerste hele marathon!”

Gepubliceerd door Jacques Kusters op

Ik, Bianca Gordijn, heb een droom. Ik loop nu zo’n 3 jaar hard. Ik heb al een paar halve marathons gelopen. En nu ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Mijn eerste hele marathon lopen!

Ik heb de knoop doorgehakt, september 2018 loop ik de marathon van Berlijn! Dus die droom, die wordt binnenkort werkelijkheid. Ik heb geen tijddoel, ik ga voor het uitlopen. Wat ik belangrijker vond, mijn eerste marathon lopen voor een goed doel. Een doel dat er voor mij echt toe doet. Die keus was ook snel gemaakt. Ik ga lopen voor KIKA, want kinderen zijn toch de toekomst en daar doet KIKA ontzettend veel goede dingen voor.

Marathon…check, Goed doel…check, trainen… O jee, hoe ga ik trainen voor een marathon? Daar kon ik wel wat begeleiding in gebruiken. Er staan wel schema’s op allerlei sites maar ik wil het echt serieus aanpakken. Toen besefte ik me dat ik iemand kende die me kon trainen. Ik nam contact op met Sander Schreurs van IK LOOP HARD en al snel lag er een schema voor me klaar. Ik ben al vanaf oktober aan het trainen, ik heb een mooi schema van 3 a 4 keer in de week.

En het leukste is, in mijn voorbereiding zit de halve marathon van Tilburg! Dat komt mooi uit. En als ik op 13 mei die halve marathon in Tilburg loop, dan ben ik nog maar 3 maanden verwijderd van mijn droom, die hele marathon.

Ik vind het spannend, hoop ook dat ik geen blessures krijg die roet in het eten gooien. Maar omdat ik me aan dit mooie doel heb gecommitteerd, weet ik dat ik het ga doen.

Ik hoop via deze weg ook nog wat geld op te halen voor nog meer onderzoeken naar kinderkanker, het is zo hard nodig.

Trotse KIKA loopster, Bianca Gordijn.

Categorieën: Eregalerij