Bekendmaking: “Tilburg krijgt een stadsmarathon op 28 mei 2017!”

Gepubliceerd door Organisatie Marathon Tilburg op

Volgend jaar mei staat er een nieuw evenement voor Tilburg op de rol: dan wordt de stadsmarathon gelopen. Althans, zo luidt het plan waar Jacques Kusters inmiddels het grondwerk voor heeft gelegd.

Zes jaar geleden was het al mijn droom om een marathon in de stad te organiseren.

door Bas Vermeer, Brabants Dagblad
„Het is nog niet 100 procent zeker, maar potverdorie, dat moet lukken.” Kusters is de eigenaar van de hardloopwinkel Runnersworld aan de Schouwburgring. Hij is een Gilzenaar en zette daar de hardloopgroep Roadrunnersgilze op poten.
Vingeroefening
„Toen ik met de winkel in Tilburg begon, zes jaar geleden, was het al mijn droom om een marathon in de stad te organiseren. In 2008 hoorde ik al dat Tilburg een marathon zou krijgen (die marathon zou worden georganiseerd vanwege het 200 jaar bestaan van de stad, -red.), maar daar is het nooit van gekomen. Het jaar daarop heb ik vervolgens een marathon in Gilze op poten gezet.”

Die marathon vormde de vingeroefening voor de Tilburgse. De naam: Runnersworld Tilburg Marathon. Het parcours is al uitgezet: de start en finish zijn voor de winkel aan de Schouwburgring, de lopers trekken door flinke delen van de binnenstad. „Het is een rondje van 21 kilometer dat de lopers twee keer afleggen. We willen het parcours certificeren zodat je er ook een wereldrecord kan lopen. En ik denk dat het parcours daar ook uitermate geschikt voor is.”

Laagdrempelig
Er komt heel veel bij kijken, vertelt Kusters. Volgens hem heeft de wethouder al enthousiast gereageerd, er zijn verkeersregelaars benaderd en winkeliers in de stad. „De Nederlandse langeafstandsloper Jeroen van Damme heeft al toegezegd het parcours te komen lopen.”

De marathon moet laagdrempelig beginnen, de Tilburg Ten Miles groeide ook niet in één dag uit tot het veelomvattende evenement van vandaag de dag. „Klein beginnen en dan elk jaar groeien”, aldus Kusters, die elk jaar in mei de marathon wil houden.

Hij verwijst naar de succesvolle marathon van Rotterdam. Die wordt sinds 1981 gehouden en is wereldwijd één van de best bezochte marathons. „Zo’n marathon is een prachtige toevoeging aan de stad. Zelfs al begin je, net zoals wij, in het klein.”

Categorieën: Laatste nieuws

2 reacties

henri · 24 mei 2016 op 17:25

Geweldig!!!!!

Bert van der Waal van Dijk · 5 september 2016 op 16:53

Mooi initiatief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *